home
kontakti
hiron-centar

 

Kiropraktika dr. Emil Kusec

   
   
   

 

životna vodaVoda je izabrana kao idealni medij koji prema nekim istraživanjima posjeduje stanoviti oblik memorije. Njemački biofizičar dr. Wolfgang Ludwig suptilnom je spektralnom analizom vode iz koje su kemijskim putem uklonjeni svi tragovi ranijih zagađenja ustanovio da se u istoj vodi zaržao neki oblik vibracije koje su zagađenja ostavila iza sebe. Ni nakon destilacije u vodi se te vibracije nisu izgubile pa je zaključio da nije isključeno da je jedan od uzroka raznih oboljenja današnjice iupravo to "pamćenje" vode koja može proizvesti učinke nalik samom zagađenju. Do sličnih je spoznaja došao dr. Jacques Benveniste, ugledni francuski biokemičar koji je zbog svojih istraživanja izopćen iz znanstvene komune i ponižavan do te mjere da mu je dodijeljena za teoriju o tome kako voda ima neki oblik memorije "Anti-Nobelova nagrada". Dapače, dokazano je da se vibracija neke biološki važne molekule može usaditi u vodu koja poprima svojstva istemolekule. Još je fantastičnije to da je nekoliko laboratorija ustanovilo da je moguće istu vibraciju jednostavno poslati elektronskom poštom na drugi kontinent, podvrći vodu njenu utjecaju i dobiti isti efekt. Na razini umjetnosti činjenicu da voda razlikuje neke emocije pokazao je japanski istraživač Masuro Emoto čije su fotografije vode koja kristalizira na različite načine ako joj se šalju različiti osjećaji obišle svijet.

Slobodni radikali su visokofrekventne molekule koje imaju sposobnost da doslovce pojedu staničnu membranu i oštete njezinu genetsku strukturu pa su uz prijevremeno starenje organizma uzrokom niza zdravstvenih tegoba. Slobodni radikali su molekule koje se javljaju u našem tijelu sa svakim udahom zagađenog zraka kao odgovor na stres psihičkog i fizičkog opterećenja i povezane s oko 80 različitih bolesti. Poznato nam je da bez kisika nije moguće živjeti i da kisik znači život za svaku našu stanicu ali postoji i njegov loš učinak. Za vrijeme prerade obroka koji smo konzumirali u našem tijelu se hranjive tvari vežu s kisikom i daju nam vodu i energiju potrebnu za umni i tjelesni rad te održavanje tjelesne temperature a kao sporedni proizvod oksidacije poajvljuju se slobodni radikali.

To su atomi ili molekule kisika s jednim ili više slobodnih elektrona što znači da su nabijeni energijom i prilično nestabilni pa se lako povezuju s tvarima s kojima dolaze u dodir. Važno je reći da su ovi reaktivni kisikovi spojevi
korisni u malim količinama jer su učinkoviti u obrani organizma protiv stranih tvari, bakterija i parazita koji dispijevaju u organizam no prekomjerno stvaranje tih spojeva je štetno jer oštećuju, oksidiraju stanice vlastitog tkiva u kojima se stvaraju. Na taj način dolazi do pojave teratogenih, kancerogenih i drugih neugodnih pojava koje u mnogome ugrožavaju zdravlje. Osim toga slobodni radikali se vrlo često javljaju kao posljedica razgradnje i pretvorbe popijenog alkohola pretjeranih doza, zatim štetnih zračenja, primjerice TV ekrana, monitora, mobitela, sunčevog svjetla, ispušnih plinova automobila, smoga, duhanskog dima ili pesticida. Desetljeća laboratorijskih istraživanja pokazala su da je oksidacija ono što kolesterol čini tako opasnim.

Orgonska voda, odnosno životna voda je voda iz orgonskog aparata za preradu vode veoma je važna za smanjenje reakcije slobodnih radikala i sprečavanje oksidacijskih oštećenja.

Istraživanja su pokazala da je orgonska voda aktivna u zaštiti same stanice, aktiviranju antistresnih hormona i očuvanju i pobuđivanju visokih razina i snage imunološkog sustava. Bakar je sastavni dio središnjice samog enzima gdje se poništava štetna molekula slobodnog radikala dok su cinkovi ioni zaduženi postranično stabilizirani enzim i umsjeriti slobodne radikale prema središtu enzima. Upravo to i odradjuje orgonska voda. Kako ? Mala tajna. Znači za održavanje zdravlja, usporavanje starenja puno, puno, puno orgonske vode za konzumaciju i orgonske vode u kojoj se namače i kupa.

Postoje sitemi i kako zaustaviti starenje, rituali koji su tajna našega reda i kojima se ako je čovjek dosljedan može postići gotovo fizička besmrtnost pa orgonska voda postaje najvažniji faktor u nastajanju i očuvanju života pa ćemo je zvati životna voda ili voda života. Orgonski aparat je magnetron, cijev s magnetnim poljem koje je okomito na putanju elektrona. Anoda je u obliku cilindra u čijoj je osi smještena katoda. Elektroni koji putuju s katode na anodu zbog djelovanja magnetnog polja ne idu radijalno već se gibaju po svnutim putanjama spiralno pa se tako voda ionizira uzduž spirale kojom s kreće. Ionizaciju izaziva električno djelovanje čestice na elektrone u atomu. Pošto je kinetička energija čestice dovoljno velika elektroni bivaju otrgnuti iz svojih normalnih staza zbog pritiska pod kojim se voda kreće. Izbačeni elektron (ovdje se radi o ionskom paru) se veže uz neutralni atom ili molekulu i tako tvori negativni ion koji u tijelu veže na sebe pozitivni ion - slobodni radikal. To je rekombinacija - voda je i energizirana jer se specifičnim gibanjem dobiva životna aktivnost koja je uzbudjeno energetsko stanje - emisija elektrona s povišenjem energije.

 

vrh stranice
 

 Copyright
Tomislav Mrla 2008

 

 

 

 

Metode liječenja
Dijagnostičke metode
Metode zaštite i preventive
Kako se naručiti ?
  • naručiti se možete
    telefonom na broj

    099 2358600 i 098 225657
 
Gdje se nalazimo
  • Adresa:

    Hrvatskog Proljeca 38/8, Zagreb


  • Kliknite ovdje za kartu radi lakše orijentacije