home
 
kontakti
hiron-centar

 

Kiropraktika dr. Emil Kusec

   
   
   

mikrorezonantna terapija

 

mikrorezonantna terapijaU našim ordinacijama se također uz elektroakupunkturu i elektrostimulaciju primjenjuje MRT - to je medicinski aparat za kompleksnu terapiju odobren od Ministarstva zdravstva Ruske Federacije.

MRT ima nekoliko objednjenih kombinacija slijedećih režima koje djeluju na organizam. To su slijedeće terapije:

 

 • Kvantna terapija - djelovanje na organizam raznim spektrima boja. Koriste se izvori dviju boja spektra: crvena i plava. Izvori svjetla su razmješeteni uzimajući u obzir biološko aktivne zone na koje izlučivanje djeluje. Crvena boja je boja aktivacije i buđenja obrambenih snaga organizma. Plava boja je boja čišćenja koja ima baktericidno djelovanje. Režim rada kvantnog izvora svjetla može iti odabran u skladu s preporukom programa ili individualno.

 • Terapija vibroakustikom - objedinjuje ekvivalent procedure mikromasaže kože, biološko aktivnih zona i terapiju zvukom. Vibracije zvučnog registra su odabrane prema fiziološkim procesima i uključene u program za preventivu i program liječenja.

 • Elektroakupunkturna terapija je djelovanje djelovanje električnih impulsa na biološki aktivne zone organizma. Svaki pacijent individualno odabire amplitudu koja određuje snagu djelovanja na bioaktivnu u skladu s osješajem lagode i nelagode. Elektrode za elektroakupunkturnu terapiju razmještene su na izlučivaču po redoslijedu: +, -, + i fino se reguliraju što daje mogućnost da se obradi biološki aktivna zona svakog pacijenta u skladu s njegovom individualnošću.


Za realizaciju metoda elektromagnetske terapije razradjena je specijalna kombinacija antena na temelju faznih antenskih mreža poprečnog lučenja. Uređaj je razradjen s obzirom na slijedeže faktore: snaga elektromagnetskog lučenja aparata mora biti ekvivalentna snazi lučenja pacijenta. Spektar radnog dijapazona ima sve moguće varijante. Aparat se može podešavati individiualno za svakog pacijenta. Antena MRT uređaja je posebna i patentirana. Elementi fazne antene nalaze se ispod svakog izlučivača. Zahvaljujući primijenjenoj konstrukciji napravljen je kombinirani kvantni fazni elektromagnetski izlučivač. Snaga MRT aparata odgovara snazi lučenja čovjeka i ona je 1,2 mikrovata. Vrlo je važno da su izlučivači antene balansirani po fazi lučenja zbog čega se kod korištenja MRT aparata stvara poprečni a ne uzdužni dijagram lučenja aparata. Takav princip stvara komforni režim za organizam tj. organizam ne stvara efekt otpora kao kod korištenja većih snaga. Zahvaljujući konstrukciji aparata stvara se biološka povratna veza izmedju pacijenta i aparata koja se manifestira u tome da aparat odmah reagira na bilo koje promjene u organizmu pacijenta. Procedure liječenja imaju slijedeće etape:

 • podešavanje aparata za pacijenta
 • stvaranje biološke povratne veze izmedju pacijenta i aparata
 • terapija u skladu s metodom preventivnih mjera
 • adaptacija organizma - uključenje procesa relaksacije i regeneracije organizma

MRT aprat je autonomni fizioterapeutski višefunckionalni aparat kompleksnog djelovanja za preventivu i liječenje različitih oboljenja pomoću niskofrekventnih strujnih impulsa, elektromagnetskih impulsa niske napetosti, crvenog i plavog svjetla i mehaničkim vibracijama zvučne frekvencije. MRT aparat još zovu i inteligentni medicinski aparat za kompleksnu terapiju.

 

vrh stranice
 

 

 


Copyright | Tomislav Mrla 2008

 

Metode liječenja
Dijagnostičke metode
Metode zaštite i preventive
Kako se naručiti ?
 • naručiti se možete
  telefonom na broj

  099 2358600 i 098 225657
 
Gdje se nalazimo
 • Adresa:

  Hrvatskog Proljeca 38/8, Zagreb


 • Kliknite ovdje za kartu radi lakše orijentacije