home
 
kontakti
hiron-centar

 

Kiropraktika dr. Emil Kusec

   
   
   

 dr. Emil Kusec - jošijahu - josijahu

 

 dr. Emil Kusec - jošijahu - josijahuOno što pruža Hiron-Cantar u ovom trenutku u Zagrebu i poliklinika u Đurđevcu je nešto što do sada nitko nije pružao jer se radi o esenskoj terapiji koja se zove Jošijahu ili "Jah liječi" i to je liječenje gotovo svih bolesti poznatih čovječanstvu. Sastoji se od nekoliko segmenata. Nabrojit ćemo svih petnaest. Mora se reći da pacijenti koji dolaze na Jošijahu dan prije terapije moraju napraviti ili kod nas ili sami kod kuće klistir i kako mi zovemo povraćanje.

Jošijahu terapija (Tibetanci je zovu Akaša terapija) je najveći iscjelitelj i uvijek djeluje na sve. Čisti od svih negativnosti, daje čovjeku božanske emocije i vraća ga Bogu a Bog je izvor daha i dodira ljubavi. Postiže se raj na Zemlji kako kažu Tibetanci Šangri La - "Božji vrt" ili kako kažemo mi Eseni: vrt Adama Kadmona.

 

Petnaest segmenata Jošijahu terapije:

 1. Klistir se radi sa blagim čajem od kamilice 4-6 litara a povraćanje posebna životna voda o kojoj ćemo govoriti kasnije kao i orgonskom aparatu koji i dovodi do životne vode i morska sol i to se obavlja ujutro.

 2. Nakon povraćanja i klistira je post bez mesa, šećera i bijelog brašna, samo blagi čaj od majčine dušice i mente sa đumbirom u prahu, cimetom i medom od žalfije i malo gija. Čaj se ne kuha. Priređene biljke se namaču u životnoj vodi (orgonski aparat).

 3. Prostor se mora zadimiti posebnim malim vaticama koje se pale u bakrenoj zdjeli a molitvom se doziva Nergal Saar - Esher, kraljević vatre. Također zvukom (opet jedna zdjela ili posuda od 9 vrsta metala koja je iskovana ručno) čistimo prostor a posebno prostor u kome obavlja terapija.

 4. Pacijent sjedne na stol, njega se odimi i očisti zvukom.

 5. Upali se tamjan i upale četiri veće svijeće - žuta, crvena, plava i smeđa. One se postave na četiri strane svijeta odakle i s koje strane vlada koji arkanđeo - istok, jug, zapad i sjever. Također kristale koje ćemo koristiti i ulje nadimimo, peletiramo, oslobodimo od svih štetnih komponenti kako bi pelaja (pacijent odvojen od ravnoteže i zdravlja) dobio pelakiju (Jahvino oslobođenje).

 6. Nehemija Hahamani (Jahve tješi milosrđem) - manualna terapija ili kiropraktika.

 7. Molitva.

 8. Afijah (Jahve čini da dišem) ili kako Tibetanci za tu terapiju kažu Amepši. O njoj ćemo nešto reći sada. Znači Afijah ili Amepši je poseban aktivnog disanja kojim se mijenja mišljenje i počinje se vladati dahom a u pacijentu se budi privrženost i prijateljstvo na čemu se temelje tehnike duhovnog čišćenja. Amepši ili Afijah povećava kvalitet i kvantitet vaše ljubavi . Ta terapija čini od vas toplu, punu ljubavi i voljenu osobu. Duhovnim čišćenjem ne kažnjavate sebe ili druge, ne radite to zbog krivice ili da dokazujete nešto što vas čini fanatikom čudakom. Amepšijem odnosno Afijahom ističete vlast nad mišljenjem, praksom afirmacija disanjem.

 9. Kefanje plus kupanje pa se masira tijelo posebnim sustavom masaže tako da se naslage sa kože uklone i stanice postaju prijemčive za ljekoviti tvari.

 10. Nanošenje vruće biljne masti (sadrži na stotine ljekovitih sastojaka - neki su topivi u masnoći, neki u vodi a neki u kombinaciji masnoće i vode). Zato se na pacijentu obavlja masaža na bazi vode, mlijeka i ulja. Već je dugo poznato da korištenje biljnih proizvoda dovodi do ozdravljenja.

 11. Penuel - masaža posebno odabranim kristalima baš za tu osobu. Esenska božanstvena masaža a znači: Suočenje s Bogom. Simbolički znači upravo to jer je terapija pomalo bolna a naročiti prvih nekoliko.

 12. Namakanje u životnoj vodi - to je posebna voda u koju se još dodaju posebni minerali za određenu osobu, znači za konstitucijski tip i zbog smetnji zbog kojih je ovdje. Osoba dobije molitvu i u vodi se moli.

 13. Dok je osoba u vodi i moli se zvoni se ponovo sa posebnom posudom u kojoj je posebni kristal i u koju je dodana životna voda. Kristal se vadi iz te posude a stavlja se Vibuti, sveti prah koji se materijalizira na slici Jehošue Ben Jozefa ili Isusa Nazarećanina. Ta se voda pije.

 14. Kromoterapija - za cijelo vrijeme kromoterapije također se moli.

 15. Na bijelu svilenu maramu piše se želja koja se želi ostvariti a ta marama se nosi u hram gdje se veže na heksagram i izvodi se ritual Jekaman ili u prijevodu "pentagram" odnosno dopusti se čovjeku da se uzdigne.

vrh stranice
 

 

Copyright
Tomislav Mrla 2008

 

 

 

 

Metode liječenja
Dijagnostičke metode
Metode zaštite i preventive
Kako se naručiti ?
 • naručiti se možete
  telefonom na broj

  099 2358600 i 098 225657
 
Gdje se nalazimo
 • Adresa:

  Hrvatskog Proljeca 38/8, Zagreb


 • Kliknite ovdje za kartu radi lakše orijentacije