home
 
kontakti
hiron-centar

 

Kiropraktika dr. Emil Kusec

   
   
   

 

Od najdavnijih vremena postojalo je vjerovanje koje je prisutno u svim vrstama kulture, istočnoj kao i zapadnoj da postoji vrsta energetske sile koja obavija i zrači iz svakog ljudskog bića. Ta energetska sila širi se iz svakog ljudskog bića kako bi se miješala sa i utjecala na one ljudskih bića u okruženju s vlastitim stupnjem intenziteta. To okruženje zove se aura ili Ki po Japancima, Prana po Indijcima, bioplazma po Rusima, poznata je kao astralno tijelo ili sidralno tijelo. Takozvani aura - vizionari oduvijek su svjedočili o vlastitoj sposobnosti njenog prepoznavanja golim očima i odredjivanja psihofizičkog stanja pojedine osobe isključivo na bazi aurine boje ili intenziteta. Tek na početku prošlog stoljeća pojavile su se elektroničke i fotografske tehnike koje su omogućile eksperimentiranja o prisutnosti aure i vrednovanja njenih karakteristika. Tako se rodio "Kirlian photo" ili kirlianova fotografija. Nazvana je još i elektrofotografijom - fotografska tehnika koja se koristi električnim poljem u iznošenju filma i papira. Njegovo ime potječe od Semiona i Valentine Kirlian koji su do fenomena doprli, kako ljudi kažu slučajem definirali otkriće.

Njihovo otkriće nije bio jedini pokušaj. I drugi su pokušavali prije njih s prilično primitivnim sredstvima. Najvažnije otkriće bez sumnje je bila elektrofotografija od strane obitelji Kirlian postignuto u visokofrekventnom električnom polju bezopasnom za ljudski organizam fokusirajući aurinu sjajnost i istovremeno je prenoseći i fiksirajući na fotografski papir. Danas Kirlianova fotografija odnosno Kirlian kamera sastoji se od jedne elektrode prekrivene foto-plahtom na kojoj pojedinac ostavlja otiske nogu ili ruku dok istovremeno dobiva udar od 20000 Volta u trajanju 10-20 sekunda. Pražnjenje proizvodi koronu oko otisaka prstiju nakon čega slijedi trenutačno razvijanje foto-plahte u crno-bijelom koloru. Bezbolno je, jedine neugodnosti mogu se pojaviti u obliku laganih žmaraca i bockanja. Stroj radi na ektremno niskim stupnjevima intenziteta i vrlo visokim frekvencijama protičućih električnih oscilacija. Moguća pražnjenja elektrostatičke su prirode, prema tome potpuno bezopasna. Važnost Kirlian efekta nije samo u isticanju aure i njenim općima aspektima, njenim bojama, nedostacima ili ekscesima nego se sastoji i u formuliranju energetske dijagnoze, a samim time odredjivanju nepravilnosti u funkcioniranju raznih organa. To je zato jer se aura razlikuje u širini i intenzitetu u odnosu na psihičke i fizičke zdravstvene okolnosti. Precizna dijagnoza je moguća s obzirom da se jasna mapa distribucije raznih organa konstruira u spoju s energetskim aurinim poljima.

Mandel je usavršio metodu energetske dijagnoze krajnje točke bazirajući svoje zapažanje na akupunkturnim meridijanima. Krajnja točka smještena je u skladu s početnim i krajnjima punktovima klasičnih akupunkturnih meridijana i meridijena opisanih od strane doktora Walla unutar elektro-akupunkturnih granica otisaka prstiju. Zahvaljujući upozoravajućim patološkim ili funkcionalnim simptomima koji se odnose na specifične dijelove aure što korespondira s posebnim unutrašnjim organima mi smo u stanju dobiti opći pregled zdravstvenog stanja pacijenta i napraviti dijagnozu i tretman usmjerene na konkretne organe putem evolucije psihofizičkog stanja i psihopatoloških korelacija medju organima kao cjelinom.

Unutar ovog primjera koji je u isto vrijeme teorijski i praktičan aura je energetski model tijela dok je tijelo materijalna kondenzacija aure, jedna od njenih posljedica. Budući da se tijelo mijenja u odnosu na auru adekvatna pretraga potonje omogućava nam saznavanje stanja bolesti u budućnosti a samim time i poduzimanju pravih akcija unaprijed. Takodjer, Mandel je obznanio da svaka pojedina bolest već energizira u nekom energetskom obliku i da je vidljiva putem fotografskog fenomena puno prije nego što pacijent osjeti njene simptome. Stanični procesi su povezani sa samom energijom kad je aura harmonična i regularna. To znači da su stanične funkcije isto tako regularne i harmonične.


Opća dijagnoza u nekoliko minuta

U nekoliko minuta imat ćete opći pregled pojedinačnog stanja kod evolucije bolesti i pružanje pravih informacija. Ovakva dijagnostička podrška može biti od velike pomoći svakom liječniku iako je u trenutku više popularan medju onim terapeutima koji prakticiraju prirodne i energetske medicinske oblike kao akupunkturistima i homeopatima. S obzirom da su ista energetska pražnjenja obuhvaćena i u akupunkturi uporaba Kirlian kamere spada u one medicinske branše koje imaju cjeloviti pogled na ljudsko biće kao krajnje koordiniranu grupu psihofizičkih funkcija. Nije simptom onaj koji vodi terapeuta do jasne dijagnoze i preporuke već pažljivo sagledane evolucije cijelog čovjeka. Medicina uvijek teži praćenju podrijetla simptoma i djelovanju na njih. S ovom metodom možemo doprijeti do najdubljih uzroka sa prvim energetskim alternacijskim pražnjenjima unutar osnovne stanične funkcionalnosti kao što Popper izvještava: koja spaja razdaljinu medju organima kroz bioenelektrične i moguće biofotoničke transmisije.

Akupunkturni meridijani na kojima djeluje Mandelova teorija su način transmisije osnovane na specifičnim elektroničnim sprovodjenjima i sprovodi stimulacije, informacije i nedešifrirajuće poruke. Očigledno je da je Kirlianova metoda prvenstveno adresirana svim akupunkturistima pošto su oni najpodobniji terapeuti za djelovanje na energiji alternacije raznih organa jer one djeluju na meridijane i kao što smo prethodno zamijetili Kirlian metoda izgradjena je na akupunkturnim meridijanima. Zbog toga nema boljih od akupunkturista u postavljanju dijagnoza i u liječenju pomoću ovog instrumenta.

Opisat ćemo jednu sliku. Slika o kojoj ću govoriti je slika gospodje Hrženjak slikana prije 6 godina. Topografski ova slika predstavlja regiju glava-vrat-ramena. U ovom segmentu može se anticipirati iznenadno akutno patološko stanje, vidljiva vaskularna degeneracija desno.

Pretpostavlja se infarkt u vrlo kratkom vremenu i bilo je potrebno hitno otići kardiologu na pregled Dopplerom. Gospodja Hržinjak je otišla na pregled, ustanovilo se upravo ovo o čemu pričamo i još dan danas živi bez problema sa infarktom miokarda dakle infarkt miokarda je nije zadesio.

 

vrh stranice
 

 

Copyright
Tomislav Mrla 2008

 

 

Metode liječenja
Dijagnostičke metode
Metode zaštite i preventive
Kako se naručiti ?
  • naručiti se možete
    telefonom na broj

    099 2358600 i 098 225657
 
Gdje se nalazimo
  • Adresa:

    Hrvatskog Proljeca 38/8, Zagreb


  • Kliknite ovdje za kartu radi lakše orijentacije